Wat is Lean Startup?

Lean startup is een mindset en een methode om snel, met beperkte risico’s en kosten nieuwe markten te ontplooien. Lean startup biedt een raamwerk voor het proces van het ontdekken van klantbehoefte tot het valideren van het idee, product en markt. Lean Startup is met name geschikt in omgevingen met veel onzekerheid. Waar Lean Six Sigma zich richt op het verbeteren van bekende processen, en agile een werkmethode is om snel een product te ontwikkelen is Lean Startup een methode om een markt en business te ontwikkelen. Lean Startup bevat een groot aantal principes en elementen van beide methoden.

Lean Startup heeft ook overeenkomsten met Design Thinking. Design Thinking is sterk om een goed product te ontwikkelen en te verbeteren. Het verschil is, is dat Design Thinking vooral gericht is op Design en Thinking is, (ja je moet ook veel doen). Lean Startup is gericht op het ontwikkelen van een markt en business. De schaalbaarheid van een product is bijvoorbeeld een kernelement in Lean Startup dat het anders maakt. Een heel deel van Lean Startup voer je uit zonder dat je een product ontwikkeld hebt. Lean Startup gaat over innoveren en over ondernemen, in onze aanpak wordt dan ook veel aandacht besteedt aan onderwerpen zoals team, bedrijfsopbouw, marketing en cultuur. Door Lean Startup alleen als een proces te benaderen zou je elementaire onderdelen missen.

De training biedt je geen stap-voor-stap succes proces. Ze bieden een mindset, vaardigheden en toolbox die je kunt inzetten om je innovatieproces te doen slagen.

Contact us

Not technology, but the human skills and mindset will drive growth

Expertise van wereldklasse

Onze trainers openen hun expertise die voorbehouden is aan organisaties en startups.

Maximaal 20 deelnemers

We beperken het aantal deelnemers zodat je voldoende kansen en tijd hebt om met de expert spreken.

Online Platform

Als deelnemer krijg je toegang tot ons on platform met waardevolle content. Voor de workshop kun je je voorbereiden en na afloop heb je direct alle workshop informatie.

Het is cruciaal voor innovators om continu te leren wat werkt en wat niet 

We geloven dat innovatie draait om mensen met de juiste vaardigheden en mindset. Onze workshops zijn ontworpen om een winnende vaardigheid en mindset te ontwikkelen. Uw organisatie kan dus sneller innoveren en een startup-mentaliteit opbouwen.

Wij zijn gespecialiseerd in innovatiemethoden zoals Lean Startup. We passen deze toe voor het ontwikkelen van nieuwe producten om nieuwe markten te veroveren en om de transformatieve kracht aan organisaties te leveren.

– cut through the buzz –

Innovatie is een leerproces. Als training en coaching niet regelmatig worden aangeboden, zullen vaardigheden niet worden geleerd en zal de cultuur niet veranderen. Wij geloven in hands-on persoonlijke training met uitstekende digitale hulpmiddelen.

De meeste prestatieproblemen worden veroorzaakt door een gebrek aan kennis. Goed leren is op maat gemaakt, relevant en actueel voor elk individu. Wij geven medewerkers de tools en kennis om effectief te leren.

Meer dan een workshop

Workshops die een learning experience bieden, in plaats van een bijeenkomst

  1. Je werkt met bekende experts en leert van hun ervaringen en kennis
  2. Toegang tot ons online learning platform met content en tools
  3. Ontmoet en  leer van collega’s

Innovatie is een leerproces. Als training en coaching niet regelmatig worden aangeboden, zullen vaardigheden niet worden geleerd en zal  de cultuur niet veranderen

Workshops ontwikkelt voor jou

Lean Startup

Lean Startup is een bewezen en steeds populair wordende methode om te innoveren voor zowel startups als voor bestaande bedrijven. Met Lean Startup wordt innovatie sneller en goedkoper. We bieden Lean Startups workshop voor beginners en voor experts!

De Advanced Lean Startup workshop is speciaal ontwikkeld voor diegene met ervaring in Lean Startup en expert / trainer willen worden.

Meer info

Corporate Startup

The Corporate Startup is een workshop om te leren hoe je je organisatie inricht zodat innovatie niet wordt geremd maar juist wordt gestimuleerd.

Meer info

Custom Training

Innovatie trainingen op maat voor een dag of meerdere dagen. Neem contact mer ons op [email protected] voor een geweldige leerervaring.

Neem contact op

Innovatie coaches 

Startup Spirit beschikt wereldwijd over een pool van coaches. De coaches bieden training en coaching voor teams en individuen. De coaches ondersteunen innovatie teams.

Kijk voor meer op deze pagina

Vind een Coach

Bij Startup Spirit hebben we toegang tot een internationale pool van ervaren coaches die je helpen om van je innovatieproject een succes te maken. We willen niet dat je gewoon een coach vindt, we willen dat je een coach vindt die naadloos aansluit op je behoeften.

Meer info

Train je team

We trainen de tools en methoden die je de vaardigheden geven om te innoveren. Je kunt boeken lezen of het zelf gaan uitzoeken. Innovatiemethoden kunnen op vele manieren worden ingezet en er zijn vele valkuilen. Leer van ervaren experts om je vaardigheden te verbeteren.

Meer info

Ontwikkel je team

We coachen teams om met Lean Startup sneller te innoveren. We zijn ondernemers om je bedrijf en producten te verbeteren. Nieuw en bestaand. We kunnen innovatieteams ondersteunen voor een periode van 3 tot 6 maanden1 of 2 dagen per week, op locatie en online.  Neem contact op voor meer informatie [email protected] 

Neem contact op